نقش ترور در متوقف کردن برنامه هستهای ایران
عصر جمعه ۷ آذر بود که بعد از ساعتها گمانه زنی و اخبار ضد و نقیض درباره ترور یکی از دانشمندان هستهای و دفاعی کشورمان توسط یک گروهک تروریستی مسلح در شهر آبسرد، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با صدور اطلاعیهای ترور و شهادت محسن فخریزاده معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) در یک عملیات تروریستی را تائید کرد.
ظهر جمعه حوالی ساعت ۱۴ خودرو شهید فخری زاده به همراه دو خودرو محافظ وارد آبسرد میشود. یک کیلومتر جلوتر از ورودی شهر آبسرد و نزدیک باغی معروف به باغ سرهنگ، خودرو با رگبار متوقف میشود و پس از آن یک نیسان که در آن پر از الوارهای چوبی بوده است منفجر میشود.
بعد از انفجار تا شعاع ۵۰۰ متری خیابان پر از تکههای خودرو و چوب دیده شده و بر اثر انفجار آسیب به دکل برقی مجاور نیسان برق شهر آبسرد نیز قطع میشود.
با وقوع انفجار تروریستهایی که کمین کرده بودند از نقاط نامشخصی شروع به تیراندازی به سمت خودروی شخصیت میکنند و یکی از محافظان نیز برای حفاظت از شخصیت خودرو را در مسیر رگبار قرار میدهد که همان لحظه به فیض شهادت میرسد.
با این حال این اقدام مانع از اصابت گلوله به شهید فخریزاده نشد و ایشان دچار جراحات جدیای شدند. بعد از فروکش کردن تیراندازیها چند تروریست متواری میشوند که جستجو برای پیدا کردن محل اختفای آنان در دماوند ادامه دارد.
بلافاصله بعد از پایان درگیری، شهید فخری زاده را به داخل درمانگاه شهر آبسرد منتقل میکنند و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه با بالگرد به بیمارستان انتقال داده میشود.
فخریزاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان از سوی نشریه آمریکایی فارین پالیسی نام برده شده است.
نام او تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)» در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.
دانشمند ترور شده ایرانی کیست؟
محسن فخری زاده یکی از دانشمندان دفاعی و موشکی کشورمان است که بسیاری از رسانههای خارجی و ضد انقلاب از او به عنوان پدر صنعت هستهای ایران نام میبرند. سالها پیش یعنی در ابتدای دهه ۸۰ سندی از او منتشر شده است که با تامین نیازهای بخشی از صنایع دفاعی کشورمان موافقت کرده و نامهای را پاراف کرده است.
اطلاعات بسیاری از او در فضای مجازی موجود نیست. اما پایگاه اطلاعاتی ویکی پدیا در معرفی او نوشته است: محسن فخریزاده مهابادی اهل مهاباد اصفهان و متولد ۱۳۳۶ در قم و عضو ارشد سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است. در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیتهای هستهای ایران تصویب شده نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده بود.
شهید فخری زاده استاد فیزیک دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین (ع) و دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بود که رسانههای غربی لقب پدر برنامه هستهای ایران را به او داده بودند.
پایگاه خبری عصر ایران ۱۱ اردیبهشتماه سال ۱۳۹۲ در مطلبی با اشاره به او نوشته بود که نام پنج شخصیت ایرانی در لیست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی " فارن پالیسی" منتشر شده است، دیده میشود. در این لیست نام افراد سیاستمدار، فعالان اقتصادی، رهبران مذهبی و... به چشم میخورد و آن گونه که نشریه فارن پالیسی نوشته این افراد در واقع ۷ میلینیوم درصد از جمعیت کل جهان به شمار میروند، اما بیشترین تاثیر گذاری را در سیاست و اقتصاد بین الملل دارند.
نامهای ایرانی آمده در این لیست عبارتند از: "آیت الله خامنه ای" (مقام معظم رهبری)، "رستم قاسمی" وزیر نفت، "محمد علی جعفری" فرمانده سابق کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و "حیدر مصلحی" وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران و " محسن فخری زاده " استاد فیزیک هستهای دانشگاه امام حسین (ع).
در این لیست ۵۰۰ نفره نام ۱۴۱ آمریکایی از جمله باراک اوباما رئیس جمهور و بیل گیتس رئیس شرکت مایکروسافت نیز دیده میشود.
نشریه انگلیسی ساندی تایمز در فروردین ۸۷ با اشاره به اسنادی که ادعا میشود، از یک دستگاه لپتاپ ایرانیها به دست آمده، فخریزاده را «یک افسر سپاه پاسداران و استاد دانشگاه امام حسین تهران و به عنوان «پدر برنامه هستهای نظامی ایران» معرفی کرده و مدعی شد: «سرویسهای اطلاعاتی غرب معتقدند ایران در صدد تولید یک کلاهک هستهای با توان نابودسازی هر شهری در خاورمیانه است که مسئولیت این برنامه بر عهده محسن فخریزاده مهابادی، مدرس فیزیک دانشگاه امام حسین تهران، قرار دارد و از این رو میتوان وی را پدر تولید کلاهک اتمی ایران نامید»!
با وجود همه ادعاهای رسانهای غربی درباره فخریزاده، هیچگاه اطلاعات قابل تأیید و معتبری درباره فعالیتهای وی منتشر نشد. فخریزاده از جمله افرادی است که نام وی با ادعای دخالت وی در برنامه هستهای، در فهرست تحریمهای شورای امنیت قرار داده شده و آژانس بر مصاحبه با وی اصرار داشته است.
سال گذشته بنیامین نتانیاهو نیز در یک سخنرانی به نام شهید فخری زاده اشاره کرده بود. وی در این سخنرانی گفته بود: یک بخش کلیدی از این برنامه شامل ایجاد شکل جدیدی از سازمانها میشود تا آنها همچنان بتوانند به فعالیتهای خود ادامه دهند. اینها سخنانی است که در مورد دکتر محسن فخری زاده رئیس طرح آماد گفتم. نام فخری زاده را به یاد داشته باشید. این دستورالعملی است که او ارائه کرده است. اینجا میتوانید آن را ببینید. او میگوید: "هدف کلی اعلام این موضوع است که طرح آماد تعطیل شده است. او میافزاید این که فعالیتهای خاص تحت عنوان توسعه فن آوری هستهای انجام خواهد شد و در حقیقت، این دقیقا همان کاری است که ایران انجام میدهد. شما متعجب نخواهید شد که این نهاد تحت هدایت همان شخصی قرار دارد که هدایت طرح آماد را بر عهده داشت. او همان دکتر محسن فخری زاده است و همچنین باید بگوییم که این تصادفی نیست. شمار زیادی از پرسنل سازمان نوآوری و تحقیقات دفاعی زیر نظر او بر روی طرح آماد کار کرده اند. "
گروهک تروریستی منافقین نیز در یک برنامه تلویزیونی درباره شهید فخری زاده و فعالیتهای او صحبت کرده بود.
پروژههای مهم شهید فخری زاده چه بوده است؟
دانشمند شهید محسن فخری زاده که ریاست سازمان پژوهش و نوآوری های دفاعی کشور وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را برعهده داشت در حال فعالیت بر روی پروژه های بسیاری بود که به گفته امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منشا خدمات بسیاری برای ملت ایران بودند. یکی از کارهای شاخص شهید فخری زاده استفاده از لیزر در پدافند هوایی یا کشف و شناسایی از راههایی غیر از رادار از آثار مهم او بود.
یکیدیگر از مهمترین پروژههایی که توسط شهید فخریزاده و تیمش به نتیجه رسید، پروژه تولید «اولین کیت ایرانی تشخیص کرونا» بود که سازمان تحت امرش با نظارت مستقیم این شهید عزیز سرانجام بعد از تلاشهای فراوان در ابتدای سال جاری موفق به تولید این کیت شدند. این کیت از نظر کیفیت و سطح فناوری بهکار رفته در سطح استانداردهای روز دنیا قرار داشته و هماکنون در بیمارستانها مورد استفاده قرار دارد و در واقع با تلاشهای شهید فخریزاده و سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نام کشورمان جزو معدود تولیدکنندگان این کیتهای پیشرفته ثبت شده است. بعد از تولید این کیت که نیازهای کشورمان را مرتفع کرد، امروز این محصول ارزشمند در سبد کالاهای صادراتی کشورمان نیز قرار دارد.
غیر از کیت تشخیص کرونا، پروژه بسیار حساس و مهم «تولید واکسن کرونا» نیز توسط شهید فخریزاده و تیمش از مدتهای پیش کلید خورده بود. پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی با تلاشهای شبانهروزی شهید فخریزاده به نتایج بسیار خوبی رسیده و هماکنون واکسن تولیدشده توسط سپند، به مرحله تست انسانی رسیده و در آستانه حصول نتیجه قرار دارد. شهید فخریزاده غیر از این دو پروژه مهم، پروژههای مهم تحقیقاتی دیگری نیز در حوزههای مختلف را هم مدیریت میکرد.
نقش رژیم صهیونیستی در ترور شهید فخری زاده
اگر چه هنوز فرد یا گروه خاصی مسئولیت این اقدام غیر انسانی علیه ملت ایران و ترور دانشمند ایرانی را برعهده نگرفته است اما شواهد و قرائن گویای نقش رژیم صهیونیستی در این جنایت و ادامه تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی علیه مسئولان نظامی و دانشمندان هستهای ایران است. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیماً در اقدامات تبلیغاتی سال گذشته خود به زبان آورد و مدعی شد روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار میکرده است.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز دقایقی بعد از تائید خبر شهادت شهید فخری زاده با انتشار توئیتی به ردپای جدی رژیم صهیونیستی در او اشاره کرد و نوشت: تروریستها یکی از دانشمندان برجسته ایرانی را ترور کردند. این عمل بزدلانه که شواهد جدی از نقش اسرائیل در آن دیده میشود، نشاندهنده جنگ طلبی از سر بیچارگی مرتکبین آن است.
وی افزود: ایران از جامعه بینالمللی، بویژه اتحادیه اروپا میخواهد که استانداردهای دوگانه شرمآور خود را خاتمه دهند و این عمل تروریستی را محکوم کنند.
سردار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران نیز، با بیان اینکه این نوع اقدامات علیه ملت ایران تازگی ندارد و دارای یک پیشینه تاریخی است، ما از ابتدای انقلاب با پدیده شوم تروریسم مواجه بودیم به گونهای که میتوان گفت جمهوری اسلامی ایران یکی از قربانیان اصلی تروریسم است.
وی با اشاره به حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی از گروههای تروریستی خاطر نشان کرد: جالب است که پشت صحنه این ترورها نیز کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم هستند، اگرچه صهیونیستها پشت بسیاری از این ترورها هستند اما ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی نیز در پشتیبانی از رژیم صهیونیستی برای انجام این ترورها حضور دارند و بارها به آن اعتراف کردهاند. کشورهایی که در ظاهر مدعی مبارزه با تروریستها هستند اما در عمل از تروریستها حمایت میکنند.
ترور دانشمندان هستهای ایران
ترور و شهادت محسن فخریزاده معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) تنها اقدام دشمنان ملت ایران برای توقف پیشرفتهای علمی و فناوری ایران نیست و آنها در طول این سالها دست به یک سلسله ترورهای هدفمند علیه دانشمندان هستهای ایران در طی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ زدند که طی این عملیات مجید شهریاری، مصطفی احمدی روشن، مسعود علیمحمدی، داریوش رضایینژاد، رضا قشقایی فرد و محسن فخری زاده به شهادت رسیدند، اما فریدون عباسی دوانی رئیس وقت سازمان انرژی اتمی از ترور جان سالم بدر برد.
در چند سال اخیر که صهیونیستها با پشتیبانی و حمایت آمریکا، کشورهای اروپایی و برخی کشورهای مرتجع منطقهای پروژه ناجوانمردانه و رذیلانه ترور دانشمندان هستهای کشورمان را در پیش گرفتند، ۴ دانشمند هستهای به فیض شهادت نائل آمدند؛ شهیدان علی محمدی، شهریاری، احمدی روشن، رضایی نژاد و قشقایی.
سرلشکر سلامی: انتقام از عاملان ترور شهید فخریزاده در دستور کار قرار گرفت
بیشک مجاهدتها و تلاشهای ارزنده و غرور انگیز آن شهید ارجمند در حوزه صنعت دفاعی و دیگر حوزههای راهبردی کشور و نیز عرصه مقابله با ویروس کرونا در حافظه تاریخی این سرزمین ماندگار و الهامبخش تربیت یافتگان مکتب امامین انقلاب اسلامی و فرزندان ملت ایران در دانشگاهها و مراکز عالی علم و فن آوری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلق افتخارات و پیشرفتهای شگفتآور دیگر در آینده پیش رو خواهد بود.
دشمنان کوردل ملت ایران به ویژه طراحان، عاملان و حامیان این جنایت نیز بدانند اینگونه جنایات در عزم و اراده ایرانیان برای ادامه این مسیر پر شکوه و اقتدار آفرین خللی ایجاد نخواهد کرد و انتقام و مجازات سخت از آنان در دستور کار قرار گرفته است.
قالیباف: امروز راه مماشات بسته است و انتقام، هزینه سنگین این ترورها را روشن خواهد کرد
آحاد ملت قهرمان ایران در طول سالهای گذشته ثابت کردهاند اینگونه تحرکات ناجوانمردانه و اقدامات تروریستی هیچ گونه خللی در اراده راسخ و ایستادگی آنان وارد نخواهد ساخت و همچون همیشه سربلند و سلحشور دست از اهداف و آرمانهای استکبارستیز و ضدیت با رژیم آدمکش صهیونیستی برنخواهند داشت و پاسخ قاطع و کوبنده خود را در زمان مناسب خواهند داد.
لازم است نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نسبت به شناسایی، دستگیری و اشدّ مجازات عوامل این حادثه تروریستی اقدامات لازم را به انجام رسانند. امروز راه مماشات بسته است و انتقام گرفتن از آمران و عاملان این جنایت های بزرگ است که هزینۀ سنگین و غیرقابل بازگشت این ترورها را برای آنها مشخص خواهد کرد.
دستور رییس قوه قضاییه برای شناسایی و مجازات عوامل ترور شهید محسن فخری زاده
بار دیگر دست جنایتکار عناصر خود فروخته و وابسته به بیگانگان و صهیونیسم بینالمللی با هدف شوم مقابله با پیشرفتهای علمی کشور، یکی از چهرههای برجسته و مدیران و دانشمندان ایران اسلامی را آماج حملات تروریستی قرار داده و به شهادت رساندند.
ار آنجا که بروز این حوادث ناگوار و از دست دادن مجاهدان علم و عمل، برای جامعهی ما ضایعهای غمانگیز و جبران ناپذیر بوده و اقدام انجام شده، یک جنایت بزرگ محسوب و تکرار چنین حوادثی به هیچ عنوان قابل قبول و تحمل نمیباشد، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و مراجع قضایی ذیربط، موظفند در اسرع وقت و با بکارگیری تمام توان اطلاعاتی در جهت شناسایی و دستگیری عناصر مزدور و جنایتکار، اقدام و کلیهی دست اندرکاران این جنایت اعم از آمران، طراحان و مباشران، مورد محاکمه قرار گرفته و به سزای اعمالشان برسند.
نقش ترور در متوقف کردن برنامه هستهای ایران
ترور دانشمندان هستهای ایران، اقدام رذیلانهای است که با هدف متوقف کردن پیشرفت هستهای ایران انجام میگیرد. در همین رابطه جان کلاسر در مقالهای در ۴ نوامبر ۲۰۱۱ اظهار کرد: «امریکا برای متوقف نمودن برنامه هستهای ایران به چند اقدام متوسل شده است: بهرهگیری از تروریسم سایبر، کشتن هدفمند دانشمندان ایرانی، محاصره مالی و جنگ نیابتی.» پاتریک کلاسون دبیر ابتکار امنیتی ایران در بنیاد واشنگتن هم ترور دانشمندان هستهای ایران را یکی از راههای مقابله با ایران دانست و گفت: ترور راهی است که در پیشرو قرار دارد.
جان ساورز عضو سابق تیم مذاکره کننده هستهای اتحادیه اروپا با ایران هم اذعان داشته بود که متوقف کردن برنامه هستهای ایران فقط از طریق دیپلماسی امکانپذیر نیست و برای متوقف کردن برنامه هستهای کشورهایی مانند ایران یا کند کردن سرعت آن، باید از عملیاتهای اطلاعات پایه استفاده کرد.
روزنامه ایندیپندنت نیز در یکی از تحلیلهای خود در اینباره نوشت: ترورهای اخیر در ایران بخشی از تلاشهای بیپایان جامعه اطلاعاتی اسرائیل همراه با همتایان غربی آن از جمله ام.آی.۶ و سیا برای مختل کردن یا به تاخیر انداختن و در صورت امکان بازداشتن ایران از تحقق هدفش در دستیابی به اهداف هستهایاش است.
وقتی با هر شهید پیشرفت هستهای شتاب میگیرد
پس از طرح موضوع پرونده هستهای ایران و دستیابی کشورمان به سطوح بالایی از دانش هستهای و پس از آنکه دشمن نتوانست روند رشد فزاینده علمی کشور را با تحریم و تهدید متوقف کند، دست به کار ترور دانشمندان هستهای شد. آنها فکر میکنند حال که با فشار و تحریم همه جانبه، جنگ نظامی و رسانهای نتوانستهاند مانع رشد و شکوفایی علمی ایران شوند با به شهادت رساندن دانشمندان هستهای و نظامی ایران از دستیابی ایران به علوم و فنون روز جلو گیری کنند، اما همانگونه که از ابتدای انقلاب و با شهادت مردان بزرگی همچون شهیدان بهشتی، مطهری، رجایی، با هنر، شهید قرنی، صیاد شیرازی و حاج قاسم سلیمانی روند رشد و پیشرفت کشور در همه عرصهها متوقف نشده است، در حوزه صنعت هستهای کشور نیز بارها تجربه است که پس از ترور دانشمندان هستهای نه تنها رشد و پیشرفت کشور متوقف نشده بلکه خون شهیدان باعث میشود سرعت رشد و پیشرفت شتاب بگیرد.
در همین رابطه سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: ترور این مدیر توانا و شایسته گرچه تلخ و ضربه سنگینی به مجموعه دفاعی کشور بود، اما دشمنان کوردل بدانند راهی را که شهید فخری زادهها آغاز کردهاند، هرگز متوقف نخواهد شد. گروههای تروریستی و آمران و عاملان این اقدام کور هم بدانند که انتقام سختی در انتظار آنها خواهد بود.
از سوی دیگر، امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز تصریح کرد: ترور دانشمندان و بزرگان علمی و تحقیقاتی کشور نه تنها در روند رشد و پیشرفت کشور تأثیری نخواهد داشت بلکه انگیزهها را برای سرعت بخشی به انجام پروژههای علمی و تحقیقاتی در زمینههای موشکی و هستهای را تقویت میکند، زیرا ما هزاران «فخری زاده» در کشور داریم که با ارادهای مستحکمتر برای گرفتن انتقام سخت از دشمنان این مرز و بوم به میدان خواهند آمد تا جای خالی شهید بزرگوار فخری زاده احساس نشود؛ بر همین اساس برنامههای صنعت هستهای و موشکی کشور نه تنها به عقب نمیافتد بلکه سرعت رشد و پیشرفت در این دو صنعت کشور بیشتر خواهد داشت