تجهیز سهند به سامانه دفاع نقطهای
موافقت برای مصاحبه را چند وقتی بود که از او گرفته بودیم اما به دلیل مشغله کاری فراوان و مأموریتهای متعددی که داشت، زمان مصاحبه به تعویق میافتاد. به هر حال در اواخر مرداد ماه و اولین فرصتی که پیدا کرد، قرار مصاحبه با دفتر او تنظیم شد. پس از همه هماهنگیهای انجام شده با رعایت اصول حفاظتی وارد ستاد فرماندهی نیروی دریایی ارتش شدیم. قرار گفتگوی ما با امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در دفتر کارش در ستاد فرماندهی نداجا بود.
طبق همان زمان مشخص شده، مصاحبه رأس ساعت ۱۱ صبح آغاز شد. گفتگو را با توجه به شرایطی که تمامی مردم جهان با آن درگیر هستند، یعنی شیوع ویروس کرونا آغاز کردیم که آیا تأثیری بر مأموریتهای آنها داشته است؟ نظر امیر خانزادی بر این بود که شیوع کرونا هیچ خللی در مأموریتشان نداشته است. او میگوید: «بعد از شیوع کرونا تا به امروز چند رزمایش را انجام دادهایم و آن رزمایشهایی که بر اساس برنامه قرار است اجرا شود بدون استثنا اجرا و همه پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی رعایت خواهد شد. ما نمیتوانیم امنیت را با هیچ چیز دیگر معامله کنیم. رزمایش موضوعی است که مهارت را برای همکاران ما به ارمغان میآورد. عرقهایی که امروز در دوران صلح ریخته میشود از ریختن خون در دوران دفاع جلوگیری میکند و مهارت است که به این موضوع کمک میکند. رزمایشها نمایشگر حضور، اقتدار، توانمندی هستند و موجب بازدارندگی راهبردی میشود که در عرصه دریا بسیار مهم است و این رزمایشها حتماً برگزار میشود.»
پیشرفتهای نیروی دریایی در عرصههای مختلف یکی از مهمترین محورهای گفتگوی ما با فرمانده نیروی دریایی بود. امیر خانزادی پیشرفتهای نیروی دریایی ارتش در حوزه پهپاد را برای دشمنان غافلگیر کننده میداند و تاکید کرد: «ذکاوت نیروی انسانی، توانایی صنعتی و دانش مرتبط با آن موضوعی است که باعث تفاوت کشورها در این زمینه میشود، در نیروی دریایی ارتش ما سال گذشته رونمایی از پهپاد عمود پرتاب پلیکان را داشتیم و اکنون تواناییهای آن را بهینه کردهایم و در آینده نزدیک ممکن است ارائهای داشته باشیم، این موضوع برای دشمنان باید غافلگیر کننده باشد».
امیر خانزادی معتقد است که هیچ محدودیتی برای ساخت شناورهای نظامی در نیروی دریایی و مجموعه وزارت دفاع وجود ندارد، او میگوید: «کارخانجات نداجا ظرفیت بسیار بزرگی دارند که نیروی دریایی ارتش از آن برخوردار است، ما از این ظرفیت در ساخت شناورهای نظامی سطحی و زیرسطحی استفاده کردیم و این کار را به صورت هماهنگ با وزارت دفاع پیش بردیم، یعنی اگر شناوری ساخته میشود محصول یک همکاری مشترک است، مثلاً جماران را نیروی دریایی ساخت و دنا را وزارت دفاع به طور کامل ساخت به همین دلیل، این یک کار هم افزا در تقویت بخش دفاع است که به ساخت و سازها سرعت بیشتری میدهد».
فرمانده نیروی دریایی در بخش دیگری از این گفتگو به تجهیز شناورهای نداجا به سیلوهای عمود پرتاب اشارهای داشت. امیر خانزادی میگوید: «تجهیز شناورهای به موشکهای عمود پرتاب بسیار اهمیت دارد، زمانی که موشکها عمود پرتاب میشوند شما اجازه دارید تعداد موشکهای بیشتری در این شناورها استقرار دهید، این یعنی توان و قدرت رزمی شما بالاتر میرود. عمدتاً موشکهای عمود پرتاب متوجه سامانههای پدافند هوایی هستند و در لایههای مختلف دفاع ارتفاع پست، متوسط و بلند تعریف میشود.»
مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
شیوع کرونا در جهان تأثیرات فراوان بر جامعه جهانی و مشاغل مختلف داشته است، آیا این اوضاع تأثیری روی مأموریتهای نیروی دریایی ارتش داشته است؟
شیوع کرونا هیچ خللی در مأموریتهای نیروی دریایی ارتش ایجاد نکرده است
ارتش را در سطح جامعه، به عنوان یک دیوان منظم میشناسند. قانون، مقررات، سلسله مراتب و نظم در ارتش بسیار اهمیت دارد و در نیروی دریایی قوانین و مقررات بسیار خاص تر است، هم دستورالعمل و پروتکلهای نظامی و هم پروتکلهای بهداشتی در بالاترین سطح خود در مجموعه ارتش اجرا میشود.
ما با نظم بسیار بالا فاصله گذاری اجتماعی و مسائل مربوط به بهداشت و درمان را رعایت میکنیم اما ما هم بخشی از جامعه هستیم و رفت و آمدهای اجتماعی داریم و در صورت نیاز به شهر و به بخشهای دولتی مراجعه میکنیم و این موضوع اندکی آسیبهای خود را دارد اما تلاش کردیم که در برقراری نظم خودکفا باشیم و باری برای کشور ایجاد نکنیم.
تلاشهای نظامی ما در دریا در دوران کرونا حتی افزایش هم پیدا کرده استدر نیروی دریایی ماسک، پوششهای مخصوص، شویندهها و ضدعفونی کننده ها را از همان ابتدا خودمان تولید کردیم و در این زمینه بسیار خوب عمل کرده و بخشی از تولیدات ما در بخش عمومی هم مورد استفاده قرار گرفته است. استفاده از ماسک، ضد عفونی کردن اماکن، رعایت فاصله اجتماعی و اصول بهداشتی به طور جدی انجام میشود، به همین دلیل درگیری ما با کرونا بسیار کم بوده است.
آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر ناوگانهایشان درگیر کرونا شدند، ناو هواپیمابر که حدود ۵ هزار نفر در آن هستند و همینطور ناوشکنها با این موضوع درگیر شدند و تبعات این ویروس در بعد نظامی هم ورود پیدا کرد؛ اما ما کارها و مأموریتهای در نیروی دریایی ارتش متوقف نشده، تا امروز در مأموریتهای ما هیچ خللی به وجود نیامده. یکی از موضوعات مهم برقراری امنیت در مرزها، مناطق دریایی، دریاهای آزاد تا خلیج عدن است، در همین زمان که با شما در حال صحبت هستم، ناوگروه ۶۹ نداجا در خلیج عدن مشغول مأموریت است، تلاشهای نظامی ما در دریا در دوران کرونا حتی افزایش هم پیدا کرده است.